Όπως γνωρίζετε η διαδικτυακή πύλη HEAL LINK παρέχει στα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ Αθήνας πρόσβαση σε πλήρες κείμενο ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών και βιβλίων και σε βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων για διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας καθώς και στην εκπόνηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών.
Παρά τα τεράστια οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή μας και κυρίως παρά το γεγονός ότι το Ίδρυμά μας έχει καταβάλει τη συνδρομή του στον εν λόγω Σύνδεσμο, έχει ήδη διακοπεί η πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά ορισμένων εκδοτών, ενώ οι υπόλοιποι, ενημέρωσαν πως θα διακόψουν την πρόσβαση στο τέλος Μαΐου, διότι το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει ακόμη εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘΠΑ, στον οποίο προβλέπεται η δαπάνη που αφορά στα ηλεκτρονικά περιοδικά του HEAL LINK.
Με νέα ανακοίνωσή μας, θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη του θέματος και παρακαλούμε θερμά για την κατανόησή σας.
Γεια σας!
ReplyDeleteΠαιδιά, πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε κάπως σ' αυτό και να διεκδικήσουμε τη διατήρηση των ηλεκτρονικών πηγών και περιοδικών;; Θα είχε σημασία, προοπτική και βιωσιμότητα κάποια σχετική αντίδραση και ανάληψη πρωτοβουλιών;; Απ' την άλλη, επίσης, μήπως δικαιούμαστε και συνάμα υποχρεούμαστε να δραστηριοποιηθούμε και να πάρουμε θέση, χωρίς ανάλογους προβληματισμούς;;
Η αλήθεια είναι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα και κυρίως οι ίδιοι οι φοιτητές δεν αντιλαμβανόμαστε το εύρος της διακοπής της πρόσβασης σε αυτές τις πηγές και στην ποικιλία των βιβλιογραφικών θεμάτων που παρέχονται. Ποιες είναι οι συνέπειες, λοιπόν, αυτής της διακοπής στην αξιοποίηση σύγχρονων, επιστημονικών, έγκυρων και ποικίλης θεματολογίας πηγών για το πλήθος εργασιών που εκπονούμε και κυρίως κατά την επιμέλεια της πτυχιακής εργασίας;; Κατά συνέπεια μήπως φθίνει και το επίπεδο σπουδών μας και δυνατοτήτων διαδικτυακής ενημέρωσης και εμπλουτισμού;;;
Μεμονωμένες αναφορές από λίγους υπάρχουν. Τίποτα το συλλογικό και κυρίως τίποτα το αποφασιστικό και οργανωτικό (τουλάχιστον από εκείνους που είναι, με εκλογικές μεν - διαβλητές δε- διαδικασίες αρμοδιότητά τους να το κάνουν )!
Ή πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές ή κατάργηση του θεσμού της πτυχιακής εργασίας (όχι από φυγόπονη αντίδραση εκμεταλλευόμενη την κατάσταση, αλλά από αντικειμενική αναγνώριση των δυσκολιών που προκύπτουν!).
Θα προχωρήσουμε σε κάτι;; Έστω ανιχνευτικό;;;...ή Όχι;;;
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΑς τεθεί ως ζήτημα. Ας συζητηθεί, ας ενημερωθούν οι φοιτητές. Ας στείλουμε γνώμες και ιδέες ούτως ώστε να γίνει γόνιμος διάλογος!
ReplyDeleteάλλαξε κάτι?
ReplyDelete